söndag 30 december 2012

Kycklingwok med hoisinsås och cashew

4 pers

1 Påse Osaltade Cashewnötter (70g)
450g Kycklingfile
5dl Vatten
1tsk Salt
6st Salladslökar
2st Paprikor
2st Torkad piri piri
1msk Rapsolja
1½msk Japansk soja
2½msk Hoisinsås

Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna på medelvärme tills de får färg. Skär kycklingbitarna i ca 2 cm stora bitar. Koka upp vatten och salt i en wok eller kastrull. Lägg i kycklingbitarna och koka dem 5 min. Strimla salladslökar, ansa och strimla paprikor och krossa piri piri. Hetta upp olja i woken och fräs de kokta kycklingbitarna ca 1 min. Lägg i salladslök, paprika och piri piri och stek ytterligare 2 min. Tillsätt soja och hoisinsås och låt alltsammans bli varmt ca ½ min. Blanda ner rostade cashewnötter och servera med nudlar eller ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar